A Simple Key For prolaktin yüksekliği hipofiz Unveiled

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çok kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

Bu nedenle adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Dış gebeliğin nedeni kesim olarak bilinememektedir. Bazı durumlarda aşağıdaki sebepler, dış gebelik oluşumuna neden olabilir. Bu durumlar şunlardır;

five+2 hafta gebeliğim var doktor başta sağlıksız iç gebelik deyip kürtaja aldı iki gün sonra dış gebelik deyip yatırdı iki doz iğne yapıldı ama beta hala yükseliyor ne yapılması gerekir

En doğrusu; bir daha adet gecikmesi yaşadığında Helloç vakit kaybetmeden HCG değerlerine baktırıp, iki günde bir sağlıklı bir şekilde yükselip yükselmediğini takip etmek ve ultrasonla görülebilecek aşamaya gelince de rahim içine yerleştiğini teyit etmek.

Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak Web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Dış gebelik sonrası hamilelik mümkün müdür? Eğer medikal tedavi uygulandıysa en az three ay beklemek gerekmektedir ancak daha kısa bir sürede hamile kalındığında bu mutlaka bebekte bir difficulty olacağı anlamına gelmez.

Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi yapan doktorunuz verecektir.

Bazı olgularda ektopik gebeliğin yanında rahim için normal seyreden bir gebelik varlığı da olabilir. Bu vakalarda lokal medikal tedaviler ve cerrahi yöntemlere başvurulur.

Bu tip dış gebeliğe tubal gebelik denir. Detaylı Bilgi Burada Bazı vakalarda yumurtalık, karın boşluğu veya rahmin vajinaya bağlanan uterusun alt kısmı yani serviks gibi vücudun diğer bölgelerinde de dış gebelik meydana gelebilir.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Bu yüzden dış gebeliğin ilk dönemlerinde dış gebelik durumunun anlaşmasını sağlayacak herhangi bir belirti bulunmamaktadır. Ancak dış gebelik belirtilerine genel olarak bakıldığında anne adayında dış gebeliğine işaret eden ve en yaygın görülen belirtiler şu şekildedir:

Hastanın hemodinamik dengesini bozabilecek şiddette olan kanama hayati risk taşır.  Gebeliğin ilk three ayındaki anne ölümlerinin en sık sebebi dış gebeliktir. 

Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *